Tip van de trainer

In deze rubriek lees je maandelijks een nieuwe tip van één van onze trainers.

Tip van Nelleke:

In de coronatijd gaat alles anders dan anders, zo ook het schaatsen. Als trainers proberen we je tijdens de momenten waarop we je zien zo goed mogelijk te begeleiden. Maar helaas zien we nu door het ticketsysteem lang niet iedereen. Hoe kun je, als je zonder trainer op het ijs staat, dan toch aan je techniek werken? Daar wil ik je in deze rubriek graag bij helpen.

Wat was het genieten op het natuurijs afgelopen week! In onze trainingsapp kwamen vele foto’s én filmpjes voorbij vanuit allerlei uithoeken in Nederland. Een enkeling had zelfs het genoegen om een echte schaatscrack op het ijs tegen te komen en daar meteen een traininkje van te krijgen. Uiteraard werd dat vastgelegd op film. 

En dat brengt mij bij mijn volgende tip. Laat je eens filmen! 

In mijn trainingen film ik mijn schaatsers regelmatig, dat levert mooie inzichten op. Filmen kan gewoon heel makkelijk met een telefoon, de “filmer” gaat coronaproof op de rubberen matten staan of rijdt achter iemand aan. Een minuutje filmen is genoeg, speel het daarna in slowmotion af en bekijk het samen. Check bijvoorbeeld of je de juiste houding had, of je afzet goed zijwaarts is, of je valbeweging goed verloopt. Klopt jouw schaatsgevoel met wat je ziet? Valt je iets op aan jouw techniek? Pik er één verbeterpuntje uit en ga daar aan werken. Misschien heb je de kans om in dezelfde training nóg een keer gefilmd te worden, is het al verbeterd? 

Ik ben benieuwd welke inzichten het jullie op gaat leveren.

Film ze!