Nino

Even bellen met Nino

Hoi Nino hoe is het met je?

Ja het gaat prima met mij en ben in goede gezondheid en heb ook ondanks de moeilijke omstandigheden best plezier in mijn sport op dit moment.

Je bent een van de weinigen van SVW die nog wedstrijden heeft gereden

Ja ik denk eigenlijk misschien wel de enigste van SVW, ik heb begin oktober in Heerenveen nog mijn PR op de 5000 meter verbeterd naar 6.42.12

Je stond op als 2e reserve bij het NK allround, dit was echt heel dichtbij

Ik was er echt heel dichtbij, er was een klassement over de 1500 meter en de 5000 meter als selectiecriteria, had ik vorig seizoen 1 seconden harder gereden op de 5000 meter dan had ik erbij geweest.

Je hebt dit seizoen nieuwe ijzers uitgeprobeerd dat hoort natuurlijk ook bij een topschaatser om optimaal te presteren. 

Ja dat was nog wel een dingetje. Na het einde van vorig seizoen heb ik eerst de blauwe Sapphire van Viking geprobeerd dat ging ogenschijnlijk prima, maar in de eerste wedstrijden had ik veel moeite om mijn techniek vast te houden en de rondetijden liepen erg snel op. Ik ben nu overgestapt op Icons van Viking, dat gaat echt super goed, voor mijn gevoel sturen deze mee in de bochten en mijn afzet gaat ook prima technisch

Lukt jouw motivatie om te trainen nog een beetje?

Ik train elke dag, nu in deze tijd elke dag op het ijs en in het weekend nog een fietsritje en een herstel ritje en wat krachttraining, dan kom ik effectief denk ik tussen de 15 en 20 uur training. Ondanks dat er geen wedstrijden zijn, vind ik het heel leuk om mezelf uit te blijven dagen en te verbeteren.

Studeer je trouwens nog?

Ik heb vorig jaar mijn bachelor gehaald in economie en bedrijfskunde en breng dat nu in de praktijk op een accountantskantoor voor 24 uur in de week, als ik dit leuk vind ga ik door voor de master accountancy. 

Staan er nog uitdagingen dit seizoen op je lijstje?

Op dit moment is alles onzeker, met het team wij hebben de afgelopen periode een heel zwaar trainingsblok gehad en tijdens de kerstdagen rustig aangedaan, in de hoop dat wij in januari weer wedstrijden konden rijden, zodat ik fris aan de start kon staan om bijvoorbeeld de Holland Cup waar ik mij voor geplaatst had te schaatsen. Nu er nog sprake is van een lockdown, gaan de Holland Cups niet door en moet ik mijn doelen verzetten. Ik probeer nu hard door te trainen en zo op een hoger niveau te komen voor na de coronacrisis. 

Hoop je nog op een grote professionele ploeg?

Hoop altijd nog wel een stap te kunnen zetten naar een professionele ploeg en daar in een topsport omgeving te kijken en te beleven wat mijn mogelijkheden zijn. Ik zou heel graag willen ontdekken hoeveel ik kan verbeteren als ik mij alleen maar op het schaatsen kan focussen.