Trainingen

Wintertrainingen

Schaatstrainingen

Vanaf ongeveer eind september, begin oktober start het winterseizoen, waarbij wekelijks meerdere schaatstrainingen worden gegeven op de Vechtsebanen in Utrecht. Het schaatsseizoen eindigt meestal medio maart. Zorg dat je altijd minimaal een half uur voor aanvang van de training aanwezig bent, zodat je tijd genoeg hebt voor een warming up en je schaatsen aan te trekken. De trainers zijn te herkennen aan de mooie Rood Wit Blauwe trainersjassen van de club.

Let op: tijdens het schaatsen is het dragen van een helm en handschoenen verplicht.

Eventuele ouders of begeleiders kunnen tijdens de training langs de baan blijven kijken, of genieten van warme chocomelk met slagroom in het restaurant, van waaruit de baan ook te zien is. Voor diegene die nog even aan het werk wil, is er in het Grand Café over het algemeen een rustige ruimte en WIFI beschikbaar.

Vind hier een overzicht met alle schaatsuren van Schaats Vereniging Woudenberg.

Wedstrijden

Nelleke

Wil je naast de trainingen bij de SVWoudenberg ook wedstrijden rijden en kijken hoe je er echt voor staat? Dan is daar volop de mogelijkheid voor door middel van verschillende wedstrijden. Deze wedstrijden vinden op elk niveau plaats, van beginner tot gevorderden. Hieronder volgt een korte uitleg over de verschillende wedstrijden.

Als lid van de SVWoudenberg is er de mogelijkheid om aan wedstrijden deel te nemen. Deze wedstrijden worden door de Baan vereniging Utrecht georganiseerd>

Heb je nog nooit een wedstrijd gereden en wil je weten hoe het eraan toegaat? De KNSB heeft een handleiding gemaakt over wedstrijdschaatsen, die je” hier “kunt vinden

Elke deelnemer aan wedstrijden, georganiseerd door of namens de Baanvereniging/KNSB dient in het bezit te zijn van een geldige licentie, welke door de deelnemer zelf moet worden aangevraagd bij het Bondsbureau van de KNSB. Deelname aan trainingen en/of wedstrijden geschiedt op eigen risico.

  • Voor wedstrijd-abonnementhouders worden door of namens de Baanvereniging wedstrijden georganiseerd (langebaan, marathon, etc.).
  • Deelname aan deze wedstrijden staat open voor abonnementhouders die in het bezit zijn van een geldig wedstrijdabonnement en een geldige licentie.
  • Een trainingsabonnement geeft geen recht op wedstrijden, wanneer men (marathon/langebaan) wedstrijden wil rijden, bevelen wij een wedstrijdabonnement aan op deze uren.
  • Een (gratis) trainers abonnement geeft geen recht op deelname aan wedstrijden.
  • Van verenigingen, die deelnemers aan deze wedstrijden leveren, zal door de Baanvereniging een bijdrage aan de jurering worden verlangd.
  • De resultaten van wedstrijden worden verwerkt op de wedstrijdcomputer op de ijsbaan en vervolgens voor centrale verwerking doorgegeven aan het Bondsbureau.
  • Naast wedstrijden voor abonnementhouders in het algemeen kunnen door de Baanvereniging, de GTC of het sectiebestuur van de KNSB-wedstrijden worden georganiseerd, waarvoor de deelnemers worden uitgenodigd op grond van geleverde prestaties. Voor deze wedstrijden wordt geen financiële bijdrage gevraagd.
  • Er is geen bijdrage per langebaanwedstrijd meer nodig, wanneer men een licentie heeft en een wedstijdabonnement op Utrecht kan er zonder extra kosten ingeschreven worden.

Zomertrainingen

Droogtrainingen

Vanaf mei tot en met september (afhankelijk van het weer) wordt er wekelijks een droogtraining voor de jongste jeugd, junioren en senioren aangeboden. Via loopoefeningen, schaatssprongen, sprints, duurloopjes, core- stability en coördinatie oefeningen werken we aan het verbeteren van de conditie en de schaatstechniek.

Skeelertrainingen

Vanaf mei tot en met september (afhankelijk van het weer) wordt er wekelijks een skeelertraining gegeven. We maken hierbij gebruik van de faciliteiten van de skeeler/ijsbaan in Doorn. De trainingen gaan in principe altijd door. Bij slecht weer doen we een droogtraining, dus neem altijd je loopschoenen mee. Deze zijn ook wel handig voor de warming up en de cooling down.

Let op: tijdens het skeeleren is het dragen van een helm verplicht, knie- en handbeschermers zijn gewenst.

Fietsen

Vanaf mei tot en met september (afhankelijk van het weer) wordt er wekelijks een fietstraining voor junioren en senioren aangeboden. De training gaat in principe altijd door, bij slecht weer doen we een droogtraining. Dus altijd fiets en loopschoenen mee! Ook voor de warming up en cooling down.

De aandacht in de training gaat uit naar kort werk, uithoudingsvermogen en techniek.

Let op: net als bij de skeelertraining is bij de fiets training het dragen van een helm verplicht.

Overzicht van zomertrainingen Schaatsvereniging Woudenberg

Categorie Dag Tijd Training Locatie
Jeugd tot 12 jaar
Zaterdag
16:00 uur
Droog training
Skeelerbaan Doorn
Woensdag
19:00 uur
Skeeler training
Skeelerbaan Doorn
Junioren
Woensdag
19:00 uur
Skeeler training
Skeelerbaan Doorn
Vrijdag
19:00 uur
Fiets training
Betonbaan Leusden
Zaterdag
16:00 uur
Droog training
Skeelerbaan Doorn
Senioren
Maandag
19:00 uur
Droog training
Doornse gat Doorn
Woensdag
19:00 uur
Skeeler training
Skeelerbaan Doorn
Vrijdag
19:00 uur
Fiets training
Betonbaan Leusden

Contact

​Gert Heslenfeld
secretaris@svwoudenberg.nl

Club Cijfers

1900
Opgericht
0
Leden