U bent hier: Home › Vereniging › Licentie

Licentie

Nieuws: Van de Voorzitter
   (14-01-2019)

Nieuwe of gewijzigde pagina: /uploads/docs/VandeVoorzitter/jaargang_3_nummer_3.docx

Nieuws: Wedstrijden SVW in Thialf op 27 november 2017
   (04-12-2018)

Een of twee keer per jaar verruild schaatsvereniging Woudenberg de Vechtsebanen voor het schaatsmekka van Nederland, Thialf Heerenveen.

Afgelopen week was het zover, zestien jonge schaatsers mochten wedstrijd rijden in Thialf. Zo’n dag is altijd heel spannend want, voor de kenners, het ijs in Thialf is veel gladder dan in Utrecht. Bovendien moet je stil staan bij de start én is dit een van de weinig kansen die je dit jaar krijgt om echt heel hard te schaatsen.

De dag begon vroeg op de carpool en gezamenlijk gingen we richting Heerenveen. Zenuwachtige gezichtjes en gespannen gesprekken vullen de auto rit. “Wat is jouw PR (persoonlijk record red.)?” en “Wat ga je voor tijd rijden?” zijn veel gehoorde vragen. Na een autorit van anderhalf uur kwamen we rond half 11 aan in Heerenveen, net op tijd om een paar grootheden (waaronder de boertjes Mulder) hun rondjes te zien draaien tijdens hun ochtend training. Lekker motiverend.

Voor een groot deel van de deelnemers was dit de eerste keer in Heerenveen. Gelukkig gaan er ook altijd schaatsers mee die al wat meer ervaren zijn. Willem van der Goes uit Maarsbergen, die afgelopen weekend NK regioselectie 3KM reed, en Daan Theunissen uit Wijk bij Duurstede, die afgelopen weekend NK regioselectie 500m en 1000m reed, waren er bij om het goede voorbeeld te geven aan de nieuwe generatie.

Het is leuk om te zien hoe zij de jongere generatie een beetje op sleeptouw nemen tijdens de warming up en met wat goede adviezen over wedstrijdbandjes en dat je vooral niet moet vergeten om te wisselen op de kruising.

Als het eerste startschot vervolgens geklonken heeft gaat het allemaal heel snel. Iedereen rijdt een 500m en vervolgens naar keuze een 1500m, een 1000m of een 700m. De ene rit na de andere mag starten en gedurende de wedstrijd kom je er dan achter dat zelfs opa’s en oma’s zijn opgetrommeld om deze bijzondere schaatsmiddag bij te wonen. “Ingvar had geen vervoer en wij wilden deze mijlpaal natuurlijk niet missen” aldus een trotse opa langs de kant van de baan.

Bij sommige schaatsers neemt spanning de overhand waardoor niet iedereen te tevreden is met het eindresultaat. Teleurgestelde en hele blije reacties wisselen elkaar af. Dat hoort er ook bij, het lukt niet altijd. Gelukkig is de algemene tendens goed en sneuvelen er twaalf persoonlijke records. Wat na afloop in stijl werd gevierd is bij het restaurant met de gouden bogen in Steenwijk. Een mooie dag, vol nieuwe ervaringen is ten einde.

Licentie

Voor iedereen die zijn of haar schaatsprestaties wil verbeteren door gericht te trainen.

Deelname aan wedstrijden is niet persé een verplichting. Het trainingsaanbod en methode is daar onverlet wel op gericht.

De trainingen hebben plaats in trainingsgroepen. De indeling van de groepen wordt bepaald door iemands schaatsprestaties, diens ambitieniveau en zo mogelijk, zulks afhankelijk van het aantal schaatsers, door de leeftijd. De trainingen zijn zowel gericht op het langebaanschaatsen als op het deelnemen aan marathonwedstrijden.  Gedurende het seizoen kunnen leden met een licentie, aan te vragen bij de KNSB, inschrijven op wedstrijden of bij incidentele deelname aan wedstrijden inschrijven met een zogeheten daglicentie.

De jaarlijkse clubkampioenschappen staan open voor alle leden.

De trainingen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde trainers, dan wel onder supervisie daarvan.

De clubtrainingen hebben plaats op woensdagavond van 18.00 uur tot 19.15 uur, overwegend langebaan training,

op woensdagavond van 19.30 uur tot 20.45 uur, langebaantraining en marathon

en op vrijdagavond van 18.45 uur tot 19.00 uur, overwegend langebaan training.

Neem voor meer informatie contact op met onderstaande contactpersoon of vul het contactformulier in op de website. Inschrijven is alleen mogelijk via de website.

Mvrg

Rimmert Mulder