U bent hier: Home › Fotoalbums

Fotoalbums

Schaatsmarathon Vechtsebanen Utrecht 9 februari 2019

Zaterdagavond lichte schaatskoorts op de kunstijsbaan de Vechtsebanen in Utrecht. Daar stonden de leden van Schaatsvereniging Woudenberg aan de start van de marathon voor vijf verschillende verenigingen. Er werden twee wedstrijden gereden. De eerste wedstrijd was een race over 35 ronden voor de mensen die nooit wedstrijden rijden. In deze groep schaatsten mannen en vrouwen die normaliter recreatief schaatsen, sommige met het doel om klaar te zijn voor de Elfstedentocht en anderen omdat ze schaatsen zo leuk vinden.

De recreatieve rijders verzamelden op de baan, schaatsten langzaam naar de start en daar klonk het startschot! Gelijk werd er hard geschaatst om een fijne plek in het peloton te bemachtigen. In de eerste bocht vielen er twee rijders. Dat gaf extra spanning in de groep. Gelukkig stonden ze snel op de ijzers en konden zij door!

Vanuit het peloton omstond er een kopgroep die er hard vandoor ging. De kopgroep reed al snel weg en zette het peloton op een ronde voorsprong. Met deze extra ronde voegde de kopgroep zich weer bij het peloton. Er werd flink hard gereden door rijders in de kopgroep. Ondertussen reden er ook verschillende groepen op hun eigen snelheid hun rondes over de baan. In de kopgroep werd er in -en uitgevoegd. Ronden lang reed ieder om mee te komen in de groep en in goede positie te zitten. Jan Gast reed veel op kop om het tempo te bepalen. Na zo'n 32 ronden werden de posities ingenomen, spanning nam toe bij de rijders in het peloton. Het einde kwam van de wedstrijd kwam in zicht! De laatste ronde op naar de eindsprint! Rake klappen op het ijs. De laatste slagen. Henk Boom finishte als derde bij de heren en Marjolijn Mönnink ook als derde bij de dames.

Na deze spannende race was het ijs voor de wedstrijdrijders. Dames, heren en junioren maakte zich op voor de start. Direct na het startschot reed er een groepje met jonge vrouwen en twee junioren heel hard weg. In dit groepje ook Daan Theunissen. Dit groepje bleef vooraan in de wedstrijd met vooral Daan op kop. Zij reden in zeer hoog tempo. Hierachter reed een kopgroep, met ook daarin verschillende Woudenbergers, in flinke vaart achter aan. Jolien van den Berg, Wim Verbeek, Reijer Versteeg reden hard mee en zaten vol in de wedstrijd.

Na 15 ronden finishten de junioren. Daan Theunissen die al veel kopwerk had gedaan sprintte in de laatste ronde weg van het groepje en won met ruime voorsprong bij de junioren. Voor de dames en heren ging de wedstrijd nog verder. De dames reden twintig ronden, nog vijf ronden voor hen! Voor de vier wedstrijddames van Woudenberg kwam het eind in zicht. Er werd nog harder gereden en Jolien van den Berg finishte als derde vrouw in de wedstrijd en als eerste van Woudenberg. De race ging door voor de heren. Rik Wesselink reed op een ronde achterstand maar nam de kop voor de Woudenbergers om het tempo hoog te houden in de poging de anderen rijders af te matten. Daarna nam Wim Verbeek de koppositie over en gaf ronden lang het tempo aan. Wim schoof weer in de kopgroep, klaar voor de finale.

In de laatste rondes probeerden ieder een goede plek voor de eindsprint te bemachtigen. Vanuit die posities werd de eindsprint aangegaan. In een bloedstollend tempo reden de schaatsers op de finish af. Breed uitwaaierend schaatsten zij keihard op de finish af. Bijna tegelijk kwamen over de lijn! Foto finish!

Wim Verbeek eindigde nipt als vierde!

Uitslagen voor Woudenberg:

Dames recreanten

1. Marjolijn Mönnink (tevens 3 de in algemeen klassement)
  2.  Ilse Baltussen
  3. Tera Werkman

Heren recreanten

1. Henk Boom (tevens 3 de in algemeen klassement)
  2.  Dick Bouwheer
  3. Evert van Bennekom

Licentie dames

1. Jolien van de Berg (tevens 3 de in algemeen klassement)
  2.  Manon van de Vliert
  3. Linda Eggenkamp

Licentie heren

1. Wim Verbeek
  2. Reijer Versteeg
  3. Holger Peters

Neo senioren

Kevin van Donselaar zeer goed gereden.

Heren junioren

1. Daan Theunissen (tevens winnaar van de Mijnten bokaal)

Aantal foto's in album: 12.
Bekijk album »

SVW fietstocht 29 aug. '15

fietstocht

Aantal foto's in album: 33.
Bekijk album »

Ogenblik a.u.b. ...