U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Nieuws: Van de Voorzitter
   (14-01-2019)

Nieuwe of gewijzigde pagina: /uploads/docs/VandeVoorzitter/jaargang_3_nummer_3.docx

(Terug naar boven)


Nieuws: Wedstrijden SVW in Thialf op 27 november 2017
   (04-12-2018)

Een of twee keer per jaar verruild schaatsvereniging Woudenberg de Vechtsebanen voor het schaatsmekka van Nederland, Thialf Heerenveen.

Afgelopen week was het zover, zestien jonge schaatsers mochten wedstrijd rijden in Thialf. Zo’n dag is altijd heel spannend want, voor de kenners, het ijs in Thialf is veel gladder dan in Utrecht. Bovendien moet je stil staan bij de start én is dit een van de weinig kansen die je dit jaar krijgt om echt heel hard te schaatsen.

De dag begon vroeg op de carpool en gezamenlijk gingen we richting Heerenveen. Zenuwachtige gezichtjes en gespannen gesprekken vullen de auto rit. “Wat is jouw PR (persoonlijk record red.)?” en “Wat ga je voor tijd rijden?” zijn veel gehoorde vragen. Na een autorit van anderhalf uur kwamen we rond half 11 aan in Heerenveen, net op tijd om een paar grootheden (waaronder de boertjes Mulder) hun rondjes te zien draaien tijdens hun ochtend training. Lekker motiverend.

Voor een groot deel van de deelnemers was dit de eerste keer in Heerenveen. Gelukkig gaan er ook altijd schaatsers mee die al wat meer ervaren zijn. Willem van der Goes uit Maarsbergen, die afgelopen weekend NK regioselectie 3KM reed, en Daan Theunissen uit Wijk bij Duurstede, die afgelopen weekend NK regioselectie 500m en 1000m reed, waren er bij om het goede voorbeeld te geven aan de nieuwe generatie.

Het is leuk om te zien hoe zij de jongere generatie een beetje op sleeptouw nemen tijdens de warming up en met wat goede adviezen over wedstrijdbandjes en dat je vooral niet moet vergeten om te wisselen op de kruising.

Als het eerste startschot vervolgens geklonken heeft gaat het allemaal heel snel. Iedereen rijdt een 500m en vervolgens naar keuze een 1500m, een 1000m of een 700m. De ene rit na de andere mag starten en gedurende de wedstrijd kom je er dan achter dat zelfs opa’s en oma’s zijn opgetrommeld om deze bijzondere schaatsmiddag bij te wonen. “Ingvar had geen vervoer en wij wilden deze mijlpaal natuurlijk niet missen” aldus een trotse opa langs de kant van de baan.

Bij sommige schaatsers neemt spanning de overhand waardoor niet iedereen te tevreden is met het eindresultaat. Teleurgestelde en hele blije reacties wisselen elkaar af. Dat hoort er ook bij, het lukt niet altijd. Gelukkig is de algemene tendens goed en sneuvelen er twaalf persoonlijke records. Wat na afloop in stijl werd gevierd is bij het restaurant met de gouden bogen in Steenwijk. Een mooie dag, vol nieuwe ervaringen is ten einde.

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...