U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Nieuws: Lauren Teunissen en Nino van Dijk “Overall” Clubkampioenen bij Schaats Vereniging Woudenberg
   (19-02-2019)

Op 16 februari heeft SVW haar clubkampioenschap op de Vechtsebanen georganiseerd, een jaarlijks hoogtepunt in de vereniging. Al maanden zijn de leden van SVW bezig zicht voor te bereiden op deze kampioenschappen.Onder mooie omstandigheden en een perfecte ijsvloer ging iedereen de strijd aan. Uiteraard werd er in alle categorieën op het scherpst van de sneden gestreden.

Bij de jongste jeugd werden Maaike van Ooien en Jelle van Wikselaar kampioen, bij de pupillen mochten Marit Kok en Ingvar van der Linde de gouden medaille ontvangen.

Bij de meisjes C was Lauren Teunissen het snelste en bij de jongens C Ruben Pekkeriet

Bij de B junioren heren trok Job van de Wikselaar aan het langste einde en bij de dames B deed Mijke Theunissen dat

Bij de junioren A was het ongekend spannend tussen de twee huizenhoge favorieten Daan Theunissen en Willem van der Goes, uiteindelijk mocht Willem deze keer de gouden medaille winnen.

Bij de senioren stond er geen maat op Nino van Dijk en werd hij afgetekend kampioen, bij de dames werd Rikst van der Helm kampioen

Als laatste waren de clubiconen aan de beurt in de master klasse. Uiteindelijk waren Wim Verbeek bij de mannen en Manon van de Vliert bij de vrouwen de nieuwe clubkampioenen. Daar moesten zij diep voor gaan deze keer, door mannen als Henk Boom, Henk Haanschoten, Wim van Dorland, Jan Kramer, Gert Heslenfeld en Holger Peeters achter zich te laten

Al met al kan SVW terugzien op een uitstekend georganiseerd kampioenschap

Voor de uitslagen klik hier.

 

(Terug naar boven)


Nieuws: Van de voorzitter
   (13-02-2019)

Nieuwe of gewijzigde pagina: /uploads/docs/VandeVoorzitter/jaargang_3_nummer_4.docx

(Terug naar boven)


Nieuws: Leden van Schaats Vereniging Woudenberg op alle niveaus actief het afgelopen weekend.
   (11-02-2019)

Hoewel het Nederlandse natuurijs uit blijft, reden verschillende SVW leden de afgelopen week de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Een van deze SVW-ers was  Peter van de Pol, hij leverde een puike prestaties door in zijn laatste jaar als wedstrijdschaatser in een tijd van 5.41.24 door de finish te komen, eerder in deze week werd Peter 3e in de Grandprix wedstrijd

Zaterdag 2 februari deden er maar liefst 18 jeugdleden van SVW deel aan de mini Elfstedentocht op de Vechtsebanen. Zoals in de echte Elfstedentocht begonnen de kinderen met een loopstart en werden de schaatsen onder gebonden op de Zwette haven. Daarna  in het donker naar Sneek schaatsen, stempelen en snel weer door. In Stavoren stond er zelfs een file voor de stempelpost en In Bolsward werd er even gestopt voor een versnapering. Door het noorden van Friesland naar Dokkum en de finish in Leeuwarden. Alle SVW jeugdschaatsers behaalde de 11 stempels en het Elfstedenkruisje.

   

 

Zo’n 10 jaar geleden begon Willem van der Goes ook met deze Elfstedentocht en nu was hij dit weekend deelnemer aan het NK allround voor A junioren in Groningen, een resultaat waar heel SVW trots op is. Met zijn tijden op zaterdag deed Willem goed mee, een  500 meter in 38.81 en op de 1500 meter 1.57.32 was prima, zondag begon teleurstellend door een diskwalificatie op de 1000 meter. Op de Mass start wist Willem zich te revancheren met een mooie 13e e plaats sloot hij het NK af.

 

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...